juni 22, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

natuurlijke gezichtsverzorging 1

Verwarmend maar uitdrogend

De decembermaand en januari zijn voor velen een gezellige periode. Je zit met familie gezellig binnen, de lichtjes branden en de verwarming staat lekker aan. Natuurlijk is het heerlijk als het lekker warm is in huis, maar toch kan de verwarming ook nadelige dingen veroorzaken. De verwarming zorgt er namelijk voor dat de lucht erg droog wordt. Een droge lucht betekent voor velen helaas vervelende gevolgen voor de tere, kwetsbare huid.

Droog en kriebel

Een droge lucht betekent voor degenen met een dunne, lichte, kwetsbare huid dat de huid in een mum van tijd kurkdroog wordt. De droge huid gaat bij velen vaak irriteren en kan op een gegeven moment flink gaan jeuken. Het krabben op de huid zorgt ervoor dat er schilfers van de huid afkomen en dat de huid nog meer geïrriteerd raakt. Nog meer irritatie betekent nog meer jeuk en er ontstaat zo een versterkend effect van jeuk.

De boosdoener: eczeem

Sommigen hebben nog meer pech. De droge huid kan namelijk soms ontwikkelen tot een naar, hardnekkig eczeem. Degenen met de meeste pech die krijgen dit zelfs al zonder dat ze de uitgedroogde plekken op de huid überhaupt aanraken, laat staan krabben. Het eczeem jeukt vaak nog meer dan de gewoon geïrriteerde droge huid en maakt het nog moeilijker voor de persoon om niet te krabben. En het erge is dat door het krabben zowel de huid nog meer beschadigd raakt, als dat er bacteriën afkomstig van onder de nagels op de kwetsbare plek terecht komen. Dit zorgt voor een nog grotere eczeemplek.

Wat kan je eraan doen?

Natuurlijk is het eerste hulpmiddel tegen eczeem Natuurlijke producten voor eczeem. Deze zalf heeft een hydraterende en helende werking op de huid en verlicht de pijn vaak in enkele seconden. Ook de jeuk verdwijnt langzaam bij het regelmatig gebruiken van de Natuurlijke producten voor eczeem. Om de eczeem zelf voor te zijn is het ook een idee om luchtbevochtigers aan de radiatoren te hangen. Zo blijft de lucht vochtig en ontstaat er minder snel een droge huid.