juni 15, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

Scooter kopen

Een scooter kopen is een leuke investering. Vooral als je er al een tijdje over na hebt gedacht om een scooter te kopen. Je moet wel goed nadenken voor je een scooter koopt. Het is een grote hap uit je portemonnee, dus verdiep je goed in de scooterwereld. Je hebt veel verschillende merken, uitvoeringen, types, kleuren en ect.

Snorscooter, bromscooter of motorscooter

De scooters die het meest gewild zijn en ook het meest voorkomen zijn de snor en bromscooters. Een snorscooter mag 25 km per uur rijden en daarbij heb je een blauw kenteken plaatje.Met de snorscooter mag je op het fietspad rijden, dus je hebt ongeveer de zelfde regels als een fietser. Een bromscooter mag 45 km per uur en daarbij heb je een geel kentekenplaatje. Bij de bromscooter heb je een helmplicht, omdat je op de weg mag rijden. Dus niet op het fietspad. Op sommige delen van de weg wordt de bromscooter naar het fietspad verwezen.

Tips voor jou

Er zijn ook veel tips voor jou als je een scooter wilt kopen. Als je een nieuwe scooter koopt heb je hier het voordeel, dat je 100% zeker weet dat je op een nieuwe scooter rondrijdt, geen schade hebt, motorisch in orde en alles werkt naar behoren. Je krijgt hierop dan ook garantie van de scooterdealer. Als er iets gebeurd met jou scooter wat niet de bedoeling is van een nieuwe scooter. Dan kan jij terug naar de scooterdealer en lossen zij jou probleem op.