juni 22, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

caravan accessoires

Aandachtspunten voor een vakantie met de caravan

Op vakantie met de caravan is super fijn. Je hebt zo altijd je eigen slaapplek mee op vakantie en je kan je caravan precies zo inrichten als jij dat wil. Met een caravan op vakantie gaan biedt zowel luxe als vrijheid. Als je op vakantie gaat met de caravan zijn er een aantal dingen  waar je rekening mee moet houden. In dit blog vertellen we je daar meer over.

1. Neem de juiste documenten mee

Om veilig met een caravan op vakantie gaan heb je een aantal documenten nodig. Je hebt voor alle leden van het gezin een geldig paspoort nodig, je hebt je rijbewijs nodig en je kentekenbewijs. Daarnaast heb je een reisverzekering nodig, een schadeformulier en de papieren van de caravan nodig.  Als je al je documenten op orde hebt kan je gaan beginnen met het inpakken van de rest van de spullen. 

caravan accessoires

2. Neem handige caravan accessoires mee 

Als je gaat kamperen met een caravan is een goede voorbereiding is het halve werk.  Er zijn een hoop caravan accessoires die een vakantie in een caravan een heel stuk aangenamer maken. Denk hierbij aan caravan service, een kampeertafel met stoelen,  een campingstekker, een draagbare wc en nog veel meer. 

3. Pak al je vakantie spullen in

Natuurlijk heb je als je op vakantie gaat ook je vakantiespullen nodig. Denk hierbij aan kleding, zwemkleding, zonnebrand en andere dingen die je normaal gesproken mee neemt op vakantie. Als je in een caravan slaapt is het goed om extra warme kleding mee te nemen voor als het ’s avonds koud wordt en voldoende beddengoed mee te nemen.

4. Pak je caravan handig in

Omdat je met de caravan gaat rijden is het belangrijk de caravan zorgvuldig in te pakken. Zorg dat er geen dingen rondslingeren in de caravan die schade kunnen veroorzaken of kapot kunnen gaan. Het beste is om alle kwetsbare spullen in de auto mee te nemen. De rest van je spullen kan je het beste in de opbergruimten van je caravan stoppen.