juni 22, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

De gedachte achter EOS

Dan Larimer gelooft dat in de toekomst alles gaat via de blockchain. Dit vereist enorm veel transacties per seconde om draaiende te houden. Met de huidige aanbieders van eenzelfde platform is schaalbaarheid een probleem. Om aan te geven hoe belangrijk transacties per seconde zijn en hoeveel er nodig zijn:

VB: Facebook vereist 50.000+ transacties per seconde voor likes. Dit is enkel en alleen voor likes, niet de shares/comments en andere dingen die mogelijk zijn.
VB: Visa/Mastercard vereist 20.000+ transacties per seconde om draaiende te houden.

Om al deze verschillende toepassingen te kunnen laten draaien op een platform moest er volgens Dan Larimer dus duidelijk iets gebeuren. In theorie moet EOS in de toekomst meer dan een miljoen transacties per seconde aankunnen. Maar hierbij moet vermeldt worden dat het project op dit moment nog in ontwikkeling is.

Is Bitvavo veilig en betrouwbaar?

Bitvavo biedt een enorm gebruiksgemak. Normaal gesproken is er een aparte wallet vereist voor iedere cryptovaluta. Bitvavo beheert deze voor je en slaat deze op in offline portemonnees. Deze zijn afgesloten van het internet en daardoor niet te hacken. Alleen de belangrijkste personen binnen het bedrijf hebben toegang tot  deze offline opslaglocatie.

Dit is een veilige en bekende beveiligingsmethode die bij elke handelsbeurs wordt toegepast, maar je moet wel beseffen dat je niet zelf de uiteindelijke controle hebt over de gekochte cryptovaluta. De sleutels zijn in handen van Bitvavo. Het is te beschouwen als een crypto bank waar je de beveiliging in feite uitbesteedt aan een derde partij. Bitvavo doet dit voor haar rekeninghouders volgens de normen goed en gedegen.

EOS kopen