juni 15, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

vog online

VOG voor vrijwilligers

Bij een vog online aanvragen wordt er wel onderscheid gemaakt tussen iemand die de verklaring nodig heeft voor zijn werk, of zich inzet als vrijwilliger. Voor iemand die vrijwilliger wordt is de verklaring omtrent het gedrag in de meeste gevallen gratis, je kunt met de verklaring aantonen dat je geen strafbare feiten op je naam hebt staan. Bij een vrijwilligersorganisatie is de verklaring van het integriteitsbeleid, hiermee wordt een bijdrage geleverd voor de veiligheid van kwetsbare groepen. Op de website vog-aanvraag.info vind je meer informatie over een gratis VOG.

vog online

Eenvoudig thuis achter de computer

Bij een vog online aanvraag hoef je niet speciaal meer naar het gemeentehuis toe, niet wachten en al zeker niet je kostbare tijd verdoen om een formulier aan te vragen. De Verklaring Omtrent het Gedrag doe je eenvoudig thuis achter je computer, natuurlijk op het moment dat het jou uitkomt. In de avonden en het weekend is het ook mogelijk om de verklaring aan te vragen, dat is nu juist het voordeel van het aanvragen via internet van een verklaring.

Voornemen tot afwijzing

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je vog online aanvraag niet wordt goedgekeurd, dit wordt niet direct gemeld maar je hebt nog de kans ertegen in beroep te gaan. Je krijgt als eerste bericht thuis met een voornemen tot afwijzing, ben je het hier niet mee eens dan is er de mogelijkheid om hiertegen in beroep te gaan. Is er toch besloten dat je de vog niet krijgt, kun je hier nogmaals tegen in beroep gaan.