juni 19, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

Wat schrijf je op een condoleance kaart

Handige tips om je medeleven te tonen

Is er een bekende van je overleden? Dat is een hard gemis. Een overlijden van een bekende komt eigenlijk altijd op een onverwacht moment. Laat staan dat je er mentaal klaar voor bent. Dat geldt dan ook voor de condoleance. Ook daar ben je eigenlijk niet klaar voor. Het is dan moeilijk om de juiste woorden te vinden om je steun en medeleven te betuigen. Toch is een boodschap op een condoleancekaart een goede manier om je steun te tonen. Je kunt je gevoelens en gedachten uiten door een persoonlijke, meelevende boodschap te schrijven. Maar wat schrijf je op een condoleance kaart? Lees hier onze handige tips.

Persoonlijke boodschap

Voor het schrijven van een condoleance kaart bestaat soms een heus stappenplan bij overlijden. Dat laten we hier even links liggen. Als je een persoonlijke boodschap op een condoleancekaart schrijft, is het net zo fatsoenlijk als belangrijk dat je de naam van de overledene op de kaart vermeldt. Dat ten eerste. Verder kun je ook iets schrijven over de gevoelens die de persoon bij je heeft achtergelaten, bijvoorbeeld dat je je nu heel goed beseft hoeveel hij of zij voor jou heeft betekend. Ook kun je een persoonlijke herinnering aan hem of haar delen op de condoleance kaart.

Sympathie

Het is ook goed om je sympathie en je medeleven te uiten. Je kunt zeggen dat je het verlies persoonlijk voelt, dat je aan de familie denkt en dat je hen alle sterkte wenst. Is de familie religieus? Dan kun je ook Bijbeltekst of een gedicht toevoegen als een manier om je emoties uit te drukken.

Niet overhaasten

Het belangrijkste is dat je altijd rustig de tijd neemt om iets op een condoleancekaart te schrijven. Het is een manier om je liefde en steun te tonen aan een dierbare die je hebt verloren. Door je gedachten en gevoelens uit te drukken, steun je hoe dan ook de familie en naasten die achterblijven.

Meer blogs over lief en leed

Meer blogs over dit onderwerp lees je hier.