juli 18, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

De mini urn; Een tastbare herinnering voor meerdere nabestaanden.

De opmars van ‘kleine urntjes’, ook wel mini urnen en keepsakes genoemd, is enorm. In een aantal jaren is de keepsake uitgegroeid tot de meest verkochte urntype en dat is natuurlijk niet voor niets het geval. De mini urn voldoet namelijk in een aantal specifieke behoeften van de hedendaagse consument, onderstaand de belangrijkste.

UitvaartuniQ

De mini urn is klein en dus op het gebied van afmeting al subtiel. Daarnaast zijn er ook steeds meer soorten, typen en vormen die niet direct herkenbaar zijn alszijnde een urn, maar veel meer een ‘bijzonder interieurobject’ zijn. De mini urn is een wat meer subtiele vorm van asbestemming, maar niet minder op het gebied van het bieden van een tastbare herinnering.

Een milieuvriendelijke & verantwoorde vorm van asbestemming zijn steeds populairder, denk hierbij aan een asverstrooing, maar ook aan het gebruik van een biologische (ecologische) urn. Er wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor een mini urn in het geval van een asverstrooiing, maar toch een kleine hoeveelheid as bewaard wenst te worden voor een tastbare herinnering.

Het is niet meer 1 persoon die de volledige hoeveelheid as ontvangt. Er wordt tegenwoordig veel vaker gekozen voor het ‘verdelen’ van de as van een overleden dierbare over meerdere familieleden en/of vrienden. Er zijn vaak meerdere personen die een persoonlijk & tastbaar aandenken aan een overleden dierbare wensen. In dit geval wordt de grote hoeveelheid vaak in een ‘volwassen urn’ geplaatst en een beetje van de as verdeeld over kleine mini urnen, eventueel indezelfde stijl.

Zo is de mini urn in principe ook ontstaan. Dit betrof veelal een ‘kleiner model’ van een bestaande urn, echter is de diversiteit de laatste jaren extreem toegenomen, waarbij er een ruime keuze is op het gebied van verschillende soorten. Het aantal modellen, vormen, stijlen, kleuren, materiaalsoorten en thema’s is enorm. Van klassieke stijlen, urn-vormig & vaasvormig van keramiek en natuursteen, tot strak & modern, met aparte en eigentijdse vormen van RVS, glasfiber en kunststof. Een kleine urn voor een Eerlijke prijs bij UitvaartUniq.nl. Wat uw specifieke wensen en voorkeuren ook zijn, bij UitvaartUniq vindt u een passende mini urn.