juni 25, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

In de herfst motorrijden

De herfst is begonnen, de temperaturen dalen en het regent steeds meer. Ik rij in de herfst meestal gewoon door maar ik heb wel gemerkt dat je beter moet opletten. De wegen kunnen gladder zijn door de bladeren die van de bomen vallen en door de regen die valt. Bij deze geef ik jullie tips om veilig de herfst door te komen.

Pas op de kou

Als het koeler wordt moet je meer gaan opletten. Je banden worden namelijk minder snel warm en jijzelf natuurlijk ook. Als je warm bent gekleed dan ben je beter voorbereid op de kou die nog komen gaat. Ook is het handig om je winterhandschoenen mee te nemen, die kan je halverwege de rit namelijk altijd even aandoen als je koude handen hebt. De kou kan natuurlijk ook voor gladheid zorgen. Let dus goed op bochten die in de schaduw liggen, want soms zie je niet goed of het daar glad is.

7

Laagstaande zon

De dagen worden weer korter in de herfst. De zon kan je soms verblinden als je op de weg rijdt. Zorg ervoor dat je een zonnebril bij je hebt. Als de andere kant van de weg last heeft van laagstaande zon moet je nog beter opletten. We hebben helaas vaak genoeg gehoord dat een automobilist een motorrijder niet heeft gezien. Je moet dus rekening houden met de kans dat jij echt slechter te zien bent.

Bladeren op de weg

Ook dit is een groot gevaar in de herfst. Het is een mooi gezicht al die bladeren op de weg maar het zorgt ervoor dat de weg een stuk gladder kan zijn. In de bochten moet je dus echt gaan opletten.

Motorkleding

Je motorkleding kan je altijd aanpassen aan de kou. Trek gevoerde motorlaarzen aan en warme motorkleding zoals motorhandschoenen en een colletje. Ik hoop dat ik jullie bij deze genoeg heb geïnformeerd over motorrijden in de herfst.