juni 19, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

pannenkoeken

Pannenkoekenfeest

Een verjaardag, een traditie, een heerlijk verwenmoment, een dessert,… er zijn voldoende gelegenheden om een overheerlijke pannenkoek te bereiden. Zoet, hartig of zelfs gezond, hieronder staan enkele niet te versmaden recepten.

Basisrecept

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • Margarine

Bereiding

  • Klop de eieren los. Gebruik eventueel een snuifje zout.
  • Voeg afwisselend melk en bloem in kleine beetjes toe.
  • Meng met een garde tot een glad beslag ontstaat.
  • Laat het beslag 10 minuten rusten.

Fruitige spiesjes

Vul je boodschappen- en ingrediëntenlijstje aan met chocopasta, jam en vers fruit zoals een paar bramen, aardbeien, mango of druiven.

Besmeer twee pannenkoeken met jam en evenveel stuks met chocopasta. Rol ze vervolgens op en snijd de pannenkoeken in plakjes. Rijg nu de pannenkoekrolletjes met het verse fruit aan de spiesjes.

pannenkoeken

Hartige lekkernij

Voor deze variant gaan we een vulling voorzien. Deze bestaat uit 25 gr margarine, 250 gr bladspinazie, 150 gr champignons, 200 gr roomkaas en 100 gr spekjes. Kruiden waarmee we het recept vervolmaken zijn peper, zout en tijm.

Verhit boter in een pan en bak de spekjes aan. Champignons en spinazie kunnen vervolgens toegevoegd en vermengd worden. Voeg de roomkaas erbij en breng op smaak met een snuifje peper, zout en tijm. Bak de pannenkoeken goudbruin en spreid ze op een plat bord. Verdeel de vulling gelijkmatig en rol het resultaat op. Snijd nu in de gewenste grootte en zet ze 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200° graden.

Strooi naar wens nog geraspte kaas over dit gerecht.

Zoete verwennerij

Eindigen doen we met deze heerlijk zoete Oreo-variant. We wijzigen daarvoor het basisrecept enkel door meer melk toe te voegen aan het deeg, tot zo’n 600 ml. Wanneer het beslag klaar is volgens het basisrecept, versnijd je de Oreo koekjes in kleinere delen. Schep deze door het pannenkoekendeeg en laat even rusten. Schep wat meer beslag in een verhitte pan, dan bij het traditionele recept. Bak vervolgens beide kanten mooi bruin.

Werk eventueel af naar smaak met poedersuiker.

Veel plezier met kokerellen en experimenteren in de keuken met deze recepten. Smakelijk!