juni 15, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

Wanneer gaat u naar een Bussum psycholoog?

We kunnen tegenwoordig vaststellen dat ongelofelijk veel mensen geconfronteerd worden met psychische problemen. Deze kunnen worden veroorzaakt door heel wat verschillende zaken. In eerste instantie is het bijvoorbeeld mogelijk dat u bent geconfronteerd met een groot verlies in uw leven. Daarnaast is het ook mogelijk dat de druk die op u wordt gelegd vanuit bijvoorbeeld uw werk een grote impact heeft gehad op uw gemoedstoestand. In ieder geval, op welke manier u ook psychische klachten ervaart, het kan altijd de moeite waard zijn om te ontdekken wat een Bussum psycholoog op dit vlak allemaal voor u kan betekenen.

  1. Wanneer heeft u een consultatie bij een Bussum psycholoog nodig? 

Bovenstaande is een vraag die ongelofelijk veel mensen zich stellen, maar waar eigenlijk geen concreet antwoord op kan worden gegeven. Wanneer u er precies voor moet kiezen om een beroep te doen op de diensten van een Bussum psycholoog is namelijk sterk afhankelijk van het gevoel dat u ervaart. Veel mensen zijn nog altijd van mening dat hun negatieve gevoelens na verloop van tijd wel uit zichzelf zullen komen te verdwijnen. Dat is een nobele gedachte, maar helaas pakt dat in de praktijk vaak compleet anders uit. Hou er bovendien rekening mee dat psychische klachten na verloop van tijd erger kunnen worden wanneer ze ongemoeid worden gelaten. Tijdig een afspraak maken bij een Bussum psycholoog is dus een must.

  1. Het zetten van de eerste stap 

Het moeilijkste moment voor wat een beroep doen op een Bussum psycholoog breekt aan op het ogenblik dat u de eerste consultatie moet boeken. Veel mensen zijn immers ongelofelijk bang om deze stap te zetten. Ondanks het feit dat dit absoluut nergens voor nodig is heerst er tegenwoordig dan ook nog steeds een zeker taboe rond een bezoek brengen aan een psycholoog. Dit is echter zeker niet nodig, want onderzoeken hebben reeds aangetoond dat naar verwachting maar liefst 43 procent van de Nederlanders ooit eens nood kan hebben aan het volgen van therapie bij een psycholoog. 

  1. Wat heeft u nodig voor een afspraak bij een psycholoog?

Naast bovenstaande geldt er nog een zeer belangrijk misverstand welke er vaak voor zorgt dat mensen er uiteindelijk toch niet voor kiezen om een afspraak te maken bij een Bussum psycholoog. We hebben het hierbij dan uiteraard over het al dan niet noodzakelijk zijn van een verwijsbrief die is opgesteld door bijvoorbeeld de huisarts. Heel wat mensen die kampen met psychische problemen maken voorafgaand aan een afspraak bij een Bussum psycholoog eerst nog even een afspraak bij hun huisarts. Niet alleen gaat er op deze manier weer wat extra tijd verloren, daarnaast maakt u ook nog eens extra kosten die eigenlijk niet nodig zijn. 

Naar verwachting is het zo dat ervoor maar liefst 90 procent van alle psychologen in Nederland geen verwijsbrief is vereist. Dit betekent dat u gewoon kunt bellen naar de gewenste Bussum psycholoog van uw keuze om een afspraak te maken. Op deze manier kunt u er pas echt voor zorgen dat uw slechte gevoelens of uw psychische problemen in de kern en bovendien ook op de meest efficiënte wijze worden aangepakt en opgelost. Voor een vakkundig psychologe in de omgeving van Bussum, neemt u contact op met Desirée Broeders van bussum-psycholoog.nl.