juni 25, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

De truc van een groene tuin

Het is elk jaar weer zo ver als de winter naar de lente veranderd dat je gazon ook weer mooi fris en groen erbij ligt. Dit wil je natuurlijk elk jaar graag zo hebben, wat kun je doen om ervoor te zorgen dat het groene frisse en gezonde gras weer terugkomt.

Barrières

In elk seizoen moet je er op letten dat het gras niet te veel beschadigt, dit gebeurt vaak als het gras kwetsbaar is en er te veel op wordt gelopen. Zorg dus dat het gras goed beschermd blijft door eventueel barrières te plaatsen.

Beschadigd

Is het gras nou te veel beschadigd in de zomer en lente maar zijn het kleine plekken waar je niet je hele gazon hoeft te vervangen kun je kijken naar graszaad. Het is belangrijk dat je aan het eind van de zomer goed kijkt hoe je gazon ervoor staat zodat je eventuele schade in het najaar kunt bijwerken.

Voordat graszaad kopen nodig is kijk eerst naar of jij zelf het wilt regelen of je het door een professioneel laat zaaien. Mensen in het vak van tuinieren hebben vaak een eigen merk of soort waar ze graag mee werken dus dan is het niet nodig om graszaad te kopen.

Onderzoek

Als je het zelf doet is het slim om van tevoren goed op te zoeken wat je moet doen. Kijk dan bijvoorbeeld naar de grassoort wat jij al hebt liggen zodat wat je zaait hetzelfde is. Verder zorg dat je een ‘how to’ over gazon zaaien filmpje bij de hand hebt zodat je het beste resultaat krijgt voor jouw gazon.