juni 19, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

geld beleggen

Overschot aan spaargeld? Verdiep je in beleggen!

Als je gedurende een lange periode meer geld binnenkrijgt dan uitgeeft, dan krijg je al snel te maken met een goedgevulde spaarrekening. Ook bij het plotseling ontvangen van een grote som geld kan dat het geval zijn. Nu is het natuurlijk niet verboden om dit geld op een spaarrekening te laten staan; echt verstandig is dat uiteindelijk niet. Zeker in deze tijden ontvang je over je geld op de spaarrekening nauwelijks nog rente. Geld beleggen is daarom een verstandige stap, althans, als je het wel ziet zitten dat je geld in de loop van de tijd automatisch meer waard wordt geldt dat. Nu kun je op talloze manieren geld beleggen. Sommige manieren zijn vrij simpel te begrijpen en houden weinig risico in, terwijl je voor andere beleggingsmethoden juist meer specialistische kennis nodig hebt om succesvol te kunnen zijn. 

geld beleggen

Op deze manieren kun je geld beleggen

De volgende manieren van geld beleggen behoren tot de meest bekende beleggingsmethoden:

• Het kopen van goud of zilver met de achterliggende gedachte dat deze grondstoffen zeldzaam, eindig en dus waardevol zijn en blijven.

• Het kopen van een pand en dit vervolgens verhuren. Dit heeft beleggen in vastgoed.

• Het aanschaffen van een of meerdere bitcoins. Dit doe je min of meer om dezelfde redenen als dat je goud of zilver koopt.

• Het aanschaffen van aandelen van een bestaand bedrijf, een startup of een pensioenbeleggingsfonds.• En tenslotte de beleggingsmethode die het makkelijkst is en de minste risico’s inhoudt: het versneld afbetalen van de hypotheek op je woning of pand.

geld beleggen