juni 25, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

Werken in de bruiloften branche: dit kan je doen

Houd je van bruiloften maar heb je zelf de ware nog niet gevonden? Dan kan je er ook je beroep van maken! Er zijn meerdere onderdelen van een bruiloft waar je je beroep van kan maken. Op die manier hoef je niet zelf in het huwelijksbootje te stappen, maar kan je er wel veel mee bezig zijn. Hieronder zie je enkele beroepen uitgelicht.

Weddingplanner

Een weddingplanner zegt eigenlijk al wat hij of zij doet, namelijk het organiseren van een bruiloft. Als weddingplanner neem je het aanstaande bruidspaar veel uit handen. Je zult het meeste contact met alle contactpersonen overnemen. Onthoud wel, als weddingplanner maak je zelf geen keuzes, maar deze laat je over aan het bruidspaar. Wel kan het zo zijn dat er onderhandelingen uitgevoerd moeten worden. Er wordt van je verwacht dat je op de hoogte bent van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de trouwwereld. Daarnaast ontwikkel je een groot netwerk met allerlei mensen uit de trouwwereld. Op die manier kan je het beste van het beste regelen voor het aanstaande bruidspaar. Ook beheer je het budget en wijs je het paar erop als dit overschreden wordt. Daarnaast geef je tips over waar er bespaard kan worden. Kortom, werken als weddingplanner is erg divers en vraagt veel van je organisatorische kwaliteiten.

Bruidsmode

Ben je gek op trouwjurken en wil je dat iedere bruid zich helemaal het prinsesje voelt in haar bruidsjurk? Dan is werken in de bruidsmode iets voor jou. Als je werkt in een bruidsmodezaak, help je de aanstaande bruid met het uitzoeken van haar trouwjurk en alle accessoires die daarbij komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan bijpassende schoenen, een sluier of een diadeem voor in het haar. Daarnaast help je haar met aankleden, want het kan een flinke klus zijn om een trouwjurk goed aan te krijgen. Wanneer je dit werk wil doen, wordt er van je verwacht dat je op de hoogte bent van de laatste bruidsmode en dat je je eerlijke mening durft te geven. Er wordt van je verwacht dat je de bruid van advies voorziet. Als een jurk haar niet staat, zou je haar dat wel moeten zeggen. Als je dat allemaal ziet zitten, is dit werk iets voor jou. Er is niks mooiers dan elke aanstaande bruid met een grote glimlach het pand te zien verlaten, omdat ze haar perfecte bruidsjurk heeft gevonden.