juni 22, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

Wat kan je je personeel als kerstpakket cadeau geven?

Als werkgever ben je het niet verplicht, maar voor een werknemer is het wel heel leuk om in december een kerstpakket te ontvangen. Je krijgt dan het gevoel dat je inzet van het hele jaar gewaardeerd wordt. Er zijn heel veel verschillende kerstpakketten die je cadeau kan geven, in allerlei verschillende prijsklassen. Van cadeaubonnen tot aan hele pakketten, er is van alles mogelijk. Ben je nog op zoek naar inspiratietips? Lees dan gauw verder.

Markt

Veel zorginstellingen bieden hun personeel een dergelijk kerstpakket aan. Er wordt een markt georganiseerd met allerlei verschillende kraampjes en artikelen. De medewerkers krijgen bonnen met een bepaalde waarden, en van die bonnen kunnen ze zelf hun kerstpakket bij elkaar verzamelen. Vaak zijn er dingen als tassen, portemonnees of toiletartikelen te vinden. Je hebt dan zelf de keuze of je voor een groot en duurder cadeau gaat, of dat je kiest voor meerdere kleinere cadeaus. Het voordeel is dat iedereen iets kiest dat hij of zij leuk vindt, waardoor je nooit verkeerd zit. Je kan de markt aankleden zoals je wil. Als je her en der wat kraampjes met eten, drinken en muziek ertussen zet, wordt het een groot gezellig evenement.

Borrel

Als je niet zo goed weet wat voor iets je moet geven aan je personeel, is het altijd een idee om een uitgebreide kerstborrel te organiseren. Ga bijvoorbeeld eerst met het team uit eten, om daarna lekker een drankje te nuttigen samen. Zo zie je je collega’s toch even in een andere setting dan op de werkvloer, wat vaak een positieve uitwerking heeft op de algehele werksfeer. Je kan ervoor kiezen om een zaaltje of kroegje af te huren, maar je kan er ook voor kiezen om de borrel op je eigen werkvloer te houden. Bouw de kantine om tot dansvloer, koop voldoende hapjes en drankjes in, en iedereen heeft de avond van zijn leven.