juni 22, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

Wat doen spiegels met je interieur?

Iedereen kijkt dagelijks meerdere keren in de spiegel. We gebruiken het om onze outfit te bekijken, om onze make-up aan te brengen of om te checken of ons haar nog goed zit. Allemaal voorbeelden van praktische zaken waar we een spiegel voor gebruiken. Naast de praktische kanten zitten er ook andere voordelen aan spiegels. Wanneer je spiegels gebruikt in je interieur, kunnen ze veel doen voor je woning. 

Grotere ruimte

Doordat een spiegel reflecteert, lijkt de ruimte groter dan hij daadwerkelijk is. Optisch gezien maak je de kamer waarin de spiegel staat twee keer zo groot dan de werkelijke afmeting. Hiervoor moet je wel de juiste plek zien te vinden om de spiegel neer te zetten of op te hangen. Ook moet je met vormen gaan werken. Als je de maken hebt met lage plafonds, is het dus verstandig om spiegels verticaal neer te zetten. Op die manier leg je meer de nadruk op de hoogte. Om het beste effect te creëren, is het ideaal om je spiegel op maat te laten maken

Opvulling van muren

Als je nog een kale muur hebt in je woning, geeft het een speels effect als je deze opvult met enkele spiegels. Er zijn vele soorten en maten spiegels. Als je afwisselt tussen verschillende vormen, maten, kleuren en materialen, geeft dat een leuk, speels en creatief effect. Je kan het ook afwisselen met andere decoratiematerialen, zoals posters of schilderijen. 

Stijlvol

In principe past een spiegel op elke plek in huis. Heb je ergens nog een klein hoekje over, kan je er altijd nog een spiegel ophangen of neerzetten. Omdat er zoveel verschillende soorten spiegels zijn in zoveel verschillende soorten stijlen, is er van alles mogelijk. Als je dat hoekje daarna nog aankleed met bijvoorbeeld een plant, een kleedje of een lamp, heb je een heel leuk en stijlvol hoekje gecreëerd.