juli 18, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

Soorten keukenverlichting

Je huis verlichten is niet zo eenvoudig als een paar lampen kopen en ze installeren waar je maar wilt. Je hebt een beetje finesse nodig om elke kamer perfect te verlichten. Het gebruik van verschillende soorten lampen met verschillende helderheid en tinten is essentieel voor een goed uitgebalanceerde kamer. De keuken is bijzonder moeilijk correct te verlichten. Je hebt verschillende soorten verlichting nodig, van inbouwverlichting tot hangende verlichting en alles daartussenin.

Hanglampen

Hanglampen zijn handig als keukenverlichting voor zowel decoratie als praktisch gebruik. Een hanglamp voor een keuken heeft waarschijnlijk vier lampen en verlicht het midden van de kamer. Het past ook bij de esthetiek van uw keuken, waardoor het nog meer aanvoelt als thuis.

Keukens hebben de neiging om een beetje onheilspellend te zijn voor zover de kamers van het huis gaan. Door hangende lampen toe te voegen, zelfs als het er maar één in het midden van de keuken is, verbetert u de esthetiek en het gevoel van de kamer aanzienlijk.

Mocht je toch een hanglamp aan je keuken willen toevoegen als keukenverlichting, zorg dan dat je het juiste armatuur gebruikt en dat de lampen hoger komen dan je hoofd! U moet ook lampenkappen gebruiken die de kamer complimenteren en toch voldoende licht geven om duidelijk te zien wat u doet.

Spotlights

Spots zijn perfect om donkere plekken in je keuken te verbergen. U kunt de locatie richten waar het licht te zwak is. Spots worden meestal gebruikt om specifieke oppervlakken te verlichten. De meeste mensen gebruiken ze boven aanrecht, de kachel, enzovoort. Op deze manier ben je verzekerd van voldoende licht om goed te kunnen zien terwijl je eten klaarmaakt en kookt.

Spots kunnen zo worden ontworpen dat ze er goed uitzien en praktische functies vervullen. Je kunt ze een voor een aan je plafond hangen of zelfs railverlichting gebruiken – het is hetzelfde basisidee, maar de spots zijn gemonteerd op een metalen buis die door de hele keuken loopt.

Spots zijn ongelooflijk handig in grote keukens met een hoog plafond als keukenverlichting. Normale lampen kunnen het benodigde oppervlak mogelijk niet goed genoeg verlichten als er te veel ruimte is om te bedekken. Spots daarentegen kunnen direct op het oppervlak worden gericht dat u wilt verlichten.