juni 25, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

Palletstelling

Hoewel alle moderne technologieën in toenemende mate worden gebruikt in magazijnen of orderverzamelgebieden, blijft de traditionele palletstelling het meest populaire opslagsysteem voor gepalletiseerde goederen. Het systeem heeft gemakkelijk toegang tot elke pallet en de rekken kunnen eenvoudig worden gewijzigd en uitgebreid. Een relatief kleine investering en flexibiliteit hebben dit systeem tot een onmisbaar element gemaakt op het gebied van opslag- en orderverzameltechniek. Het systeem palletstelling wordt gecombineerd met een breed scala aan ingenieuze accessoires, waardoor u laadeenheden van verschillende afmetingen en gewichten optimaal kunt opslaan. Meestal zijn er palletstellingen met 2 tot 4 locaties per vak. Pallets worden in de lengte geladen voor herbevoorrading of reserveopslag en volledige palletopslag. Om een ​​betere toegang te krijgen bij het oppakken van onderdelen, wordt over het algemeen de voorkeur gegeven aan opslag in de breedte. Palletstellingen zijn er in verschillende uitvoeringen, meestal met brede gangen, smalle gangen en mobiele stellinginstallaties.

Installaties in brede gangen

Installaties met brede gangen zijn de standaardoplossing voor palletstellingen. Over het algemeen worden deze stellingen bediend met een frontheftruck, een reachtruck of een hefplatformvoorbereidingswagen. De breedte van de gangpaden is afhankelijk van de afmetingen van de handlingvoertuigen. De lagere niveaus zijn eenvoudig te bedienen met een pallettruck of elektrische stapelaar.

Installaties in smalle gangen

De hoge, smalle gangpadconstructie zorgt voor een maximale benutting van de ruimte door optimaal gebruik te maken van de magazijnhoogte. In installaties met smalle gangen wordt de voorbereiding over het algemeen gedaan door het hanteren van apparatuur die door de bestuurder wordt gemanoeuvreerd of door voorbereidingswagens met een hefplatform. Dit maakt het mogelijk om op alle niveaus eenheidsladingen voor te bereiden. Geleiderails of inductieve rails zorgen ervoor dat de machine altijd een veilige afstand houdt tot de rij stellingen.

Mobiele palletstelling

Het gebruik van verrijdbare palletstellingen bespaart kostbare opslagruimte. Bij verrijdbare stellingen is één heftruckpad voldoende voor het picken van goederen, de rest van de ruimte kan optimaal worden ingenomen door krappe rijen palletstelling. Alle rijen rekken kunnen worden verplaatst om permanente toegang tot alle pallets te garanderen. In plaats van een hoofdgang voor karren kunnen op elk moment meerdere orderverzamelgangen worden geopend.