september 8, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

Hoe gaat een scheiding in zijn werk?

Er zijn mensen die zeggen: als het goed is, trouw je maar één keer. Voor veel mensen geldt dit ook. Helaas neemt het aantal scheidingen ook steeds meer toe. In de jaren 50 van de 20e eeuw heerste er nog een groot taboe op scheiden, dat was iets wat je gewoon niet deed. Het geloof had daar ook sterk mee te maken. Inmiddels hebben mensen zich steeds verder afgezonderd van de kerk, en het scheiden is geen taboe meer. Soms lijkt het zelfs wel een trend te worden. Natuurlijk is dat wat vergezocht, maar de scheidingen nemen wel steeds meer toe. Hoe gaat een scheidingsprocedure in zijn werk?

Bemiddelaar

Als je besluit om te gaan scheiden, is er een aantal dingen die je moet gaan doen. Als eerste moet je een scheidingsbemiddelaar inschakelen. Dit kan een mediator zijn, maar het kan ook een advocaat zijn. Waar je voor kiest, is meestal afhankelijk van hoe goed je nog met je ex kan praten. Kan je nog prima samen door een deur? Dan is het wellicht een optie om voor een mediator te gaan. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Een mediator zorgt voor het gesprek tussen jou en je ex-partner en wil er voor zorgen dat jullie er samen goed uitkomen. Kan je absoluut niet meer met je ex praten? Dan kan je kiezen voor een advocaat. Een advocaat zal er alles aan doen om jou zo goed mogelijk uit de scheiding te laten komen. Hier betaal je uiteraard wel meer geld voor.

Scheiding indienen

Wanneer alle afspraken gemaakt zijn, moet de scheiding ingediend worden bij de rechtbank. Dit kan uitsluitend door een advocaat gedaan worden. Een mediator kan dit dus niet doen. Vaak werken mediators nauw samen met advocaten, waardoor jijzelf er geen extra werk aan hebt. Waarschijnlijk hoef je dus niet zelf nog eens contact op te nemen met een advocaat. De rechter moet uitspraak doen in de zaak om uiteindelijk de scheiding te voltrekken. Dit proces kan echter wel enkele weken in beslag nemen.