juni 25, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

vog online

De beste opvoedtips

Een kind hebben is een van de mooiste dingen in het leven, maar het is meer dan hippemensjes babykleding online kopen. Als het zou stoppen bij kindermerkkleding kopen zou het alleen maar leuk zijn maar er komt heel veel bij kijken. Elk kind is anders en uniek op hun eigen manier en elk kind moet gekoesterd worden. Het is ook heel erg belangrijk om elk kind te prijzen voor wat ze uniek maakt. Maar soms kunnen kinderen, hoe veel we ook van ze houden, kleine draakjes zijn. Ze kunnen het leven soms echt een beetje lastig maken. Maar er zijn veel tips die je kunt volgen om niet alleen jouw leven makkelijker te maken maar ook het leven van je kindje. Want als je nu al een paar fundamentele dingen in elkaar zet voor je kind dan kun je straks een gelukkiger, zelfstandiger en meer succesvol kind verwachten. 

Kleding zelf kiezen

Je hebt een montessorimethode van kleding uitkiezen. Misschien heb je wel eens van montessori gehoord, het is een stroming die gelooft in het zelfstandig maken van kinderen en ze meer eigen verantwoordelijkheid geven en zelf dingen laten inplannen. Je kan dit uittesten bij bijvoorbeeld hun kledingkast. Dan kunnen ze kiezen uit al hun dirkje kinderkleding die jij speciaal voor ze klaar hebt gelegd. De truc is om ze elke dag een paar keuzes te geven die je dan voor ze ophangt. Zo voorkom je dat je ruzie met ze maakt omdat ze per se hun feetje baby pyjama elke dag aan willen trekken. Ze krijgen gewoon de keus van een paar kledingstukken en mogen dan zelf kiezen hoe ze die bij elkaar samenstellen. Je hoeft hier niet een speciaal kastje voor te bouwen, je kan het ook gewoon voor ze klaarleggen op de grond, zo lang het overzichtelijk is en vrij simpel. Het zal het aankleding proces een stuk makkelijker maken als het kind het zelf heel leuk vindt wat ze aan hebben. 

Gezond

Het is ook heel erg belangrijk dat je lieve kinderen een goed en gevarieerd dieet hebben. Maar ook veel buiten zijn. Hun gezondheid is uiteraard heel belangrijk maar je wist misschien nog niet helemaal hoe erg veel invloed dieet en beweging op de gemoedstoestand van een kind kan hebben. Dit blijft ook aanhouden dus als je je kind nu helpt met goede patronen leren dan blijven ze die waarschijnlijk hun hele leven volgen en weet je dat ze later gelukkig zullen zijn. Want dat is echt zo. Goed eten en veel bewegen is fundamenteel voor iedereen en je zal merken dat je kind er veel gelukkiger van wordt. Ook zal het dus betekenen dat je kind er veel gemakkelijker in de omgang van wordt. Het is extra goed als je advies zelf ook volgt zodat jij en je kind samen gezond, fit en gelukkig kunnen zijn.