juni 25, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

Beroepen waar een taboe op rust

Er zijn een heleboel beroepen waar je heel veel van hoort, zoals bijvoorbeeld het werken als verpleegkundige of als docent op een school. Als je dat op een verjaardag vertelt, wordt er nooit gek op gereageerd. Er zijn ook verschillende beroepen, waar wel wat gek op gereageerd kan worden. Dat zijn dan beroepen die je niet zo vaak hoort, of beroepen waar toch nog enigszins een taboe op heerst. Enkele voorbeelden van dergelijke beroepen vind je hieronder.

Begrafenisondernemer

Niemand is graag met de dood bezig en er zijn ook maar weinig mensen die graag over de dood praten. Als begrafenisondernemer ontkom je er niet aan. Daarnaast heb je direct te maken met het verdriet van de familie en andere nabestaanden van de overleden persoon. Deze zijn vol emotie en daar moet je ook mee om kunnen gaan. Een medewerker die uitvaarten in Utrecht organiseert, vertelt: “Mensen zo verdrietig zien is lastig, vooral als je het werk net uitvoert. Naarmate je meer ervaring erin hebt, kan je er ook steeds beter mee omgaan.“ Gelukkig is het wel een heel dankbaar beroep. Het is een dankbare taak om overledenen een mooi en fijn afscheid te kunnen geven.

Afval ophaaldienst

Als er iets niet al te fris is, is het werken in de afvalverwerking. Als eerste moet het afval opgehaald worden. Vaak gaat dit gepaard met niet zulke frisse geuren. We kennen allemaal de vuilniswagens, waar dan vaak twee mannen achterop staan. Aan hen de vervelende taak om ervoor te zorgen dat alle stinkende vuilniszakken in de vuilniswagen terecht komen. Vooral in de zomer, als het erg warm is, zijn de geuren vaak niet te verdragen. Het is wel zo dat hoe langer je het doet, hoe beter je er tegen kan. De mensen die bij de afvalverwerking werken, hebben wel een heel belangrijk beroep. Als het afval niet op regelmatige basis wordt opgehaald, gaat het ontzettend stinken op straat. Daarnaast trekt het ongedierte aan en de buurt wordt er niet schoner van.